ترک کوکائین به عنوان یک ماده محرک با ترک مواد سنتی نظیر تریاک تفاوتهایی دارد چراکه کنار گذاشتن این ماده بر خلاف مواد مخدر سنتی علائم جسمانی چندانی به بار نمیآورد و بیشتر منجر به عوارض روانی میگردد. در واقع افراد هنگام ترک کوکائین ممکن است با علائم افسردگی شدید و اضطراب و بی قراری مواجه شوند که همین مسئله دوباره آنها را به سمت مواد سوق میدهد.
فهرست مطالب
- نکاتی خواندنی قبل ترک کوکائین
- علائم قطع ناگهانی و ترک کوکائین
- سم زدایی ترک کوکائین
- موثرترین روش های ترک کوکائین
- ترک با کمک رویکردهای رفتاری
- دارو های موثر در ترک کوکائین
- ترک کوکائین با گروه درمانی
- خانواده درمانی
- ترک کوکائین در خانه
- جدول زمانی ترک کوکائین | ترک کوکائین چقدر طول می کشد ؟
- هفته اول
- هفته اول تا دهم
- هفتم دهم به بعد
- نکات مهم در ترک کوکائین
با این حال با توجه به عوارض ترک، افراد همواره به دریافت خدمات متفاوتی نظیر درمانهای روان پزشکی و روان شناختی نیاز مبرم دارند تا بتوانند در کنار ترک، عملکرد خود را در زمینههای مختلف حفظ کرده و به روال عادی زندگی بازگردند. با توجه به اهمیت ترک کوکائین ما در ادامه به انواع روشهای ترک اشاره کردهایم.
شما می توانید با دریافت خدمات مشاوره ترک کوکائین از متخصصان خبره ترک اعتیاد در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از بازگشت سلامت جسمی و روانی خود و یا عزیزان خود اطمینان حاصل نمایید، برای دریافت خدمات مشاوره با شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
نکاتی خواندنی قبل ترک کوکائین
کوکائین نوعی ماده مخدر قوی است که در طبقه بندی مواد در دسته محرکهای سیستم عصبی قرار میگیرد. این ماده به شدت اعتیادآور بوده و از جمله مواد سریع الاثر محسوب میشود. به طوری که افراد تقریباً بلافاصله پس از مصرف آن علائمی نظیر افزایش بیش از حد انرژی، سرخوشی مفرط، لرزش، احساس اضطراب، وحشت زدگی، بدبینی نسبت به اطرافیان، گوش به زنگی، هذیان و توهم را تجربه میکنند. ترک کوکائین بعد از مصرف طولانی مدت آن به مراتب سخت تر نیز می شود.
بیشتر بخوانید : کوکائین
علائم قطع ناگهانی و ترک کوکائین
وابستگی و اعتیاد به مواد باعث میشود که افراد هنگام مصرف نکردن دچار علائم ناخوشایندی شوند. این علائم گاهی آن قدر آزار دهنده میشوند که افراد قید ترک کوکائین را میزنند و زندگی خود را محکوم به شکست و درگیری در اعتیاد میپندارند. در حالی که امروزه روشهای درمانی مختلفی برای کاهش نشانههای ترک کوکائین وجود دارد.
این روشها به شما کمک میکنند تا رنج کم تری را متحمل شده و با گامهای استوارتری در مسیر بهبودی قدم بردارید. نکته قابل توجه اینجاست که اکثر افراد در طی ترک کوکائین اغلب دچار علائم روانشناختی میشوند و مشکلاتی نظیر دردهای عضلانی و جسمانی را کمتر تجربه کنند. از جمله علائم محرومیت از ماده کوکائین میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
– احساس افسردگی شدید
– خستگی مفرط
– دچار شدن به خصومت و بدبینی
– ابتلا به مشکلات خواب
– احساس ولع شدید نسبت به مصرف مجدد کوکائین
– احساس بیقراری و اضطراب مفرط
بیشتر بخوانید : تست ها و کیت های اعتیاد
سم زدایی ترک کوکائین
کوکائین یکی از مواد اعتیاد آور از دسته مواد محرک است که خاصیت اعتیاد آوری بالایی دارد. ترک این ماده بسیار سخت است و حتما باید زیر نظر پزشک و فرد متخصص در زمینه ترکاعتیاد صورت گیرد. سم زدایی کوکائین نزدیک به 21 روز طول می کشد و بسته به شرایط فرد می تواند متفاوت باشد. برای دریافت خدمات درمان و ترک اعتیاد کلیک کنید.
موثرترین روش های ترک کوکائین
برای ترک کوکائین روشهای دارویی و مداخلات رفتاری مختلفی وجود دارد. این روشها اغلب بر احساس ولع شدید نسبت به مصرف مواد و کاهش علائم ترک کوکائین متمرکز هستند. در نتیجه به افراد کمک میکنند تا در مسیر ترک با موانع کمتری رو به رو شده و برای حل آنها راهکارهای مقابلهای مناسب را بشناسند.
همچنین با توجه به اینکه اعتیاد به کوکائین از تعامل فاکتورهای مختلف زیستی، روانی، محیطی، اجتماعی و خانوادگی پدید میآید، متخصصین در درمان این مشکل تلاش میکنند تا همه این عوامل را تحت نظر قرار داده و متناسب با نیازهای بیمار خدمات مورد نیاز ترک کوکائین را ارائه دهند. ما در ادامه به انواع روشهایی که در ترک کوکائین مورد استفاده قرار میگیرد اشاره کردهایم.
ترک با کمک رویکردهای رفتاری
بررسیها نشان میدهند مداخلات رفتاری یکی از مؤثرترین روشها برای ترک کوکائین محسوب میشوند. این مداخلات میتوانند به صورت سرپایی در اختیار افراد قرار گرفته و یا به عنوان جزئی از برنامههای بستری ارائه شوند. رویکرد رفتاری در بسیاری از موارد در ترکیب با درمانهای دارویی به کار میرود که در این شرایط اغلب افزایش اثرات درمانی را شاهد هستیم.
روانشناسان و سایر متخصصین سلامت روان که از رویکرد رفتاری استفاده میکنند میکوشند، عوامل تحریک کننده موقعیتی یا درون روانی مصرف مواد را شناسایی کرده و به فرد نشان دهند که این عوامل چگونه بر اعتیاد او اثر میگذارند. هم چنین آنها برای فرایند ترک کوکائین، اهداف کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدتی را در نظر گرفته و تلاش میکنند هنگام دستیابی بیمار به هریک از اینها پاداشهایی را در اختیار او قرار دهند.
برای اطلاع از نحوه انجام تست کوکائین کلیک کنید.
دارو های موثر در ترک کوکائین
تاکنون داروی خاصی برای ترک کوکائین ابداع نشده است. با این حال مطالعات و مشاهدات بالینی نشان میدهند تجویز برخی داروهای روان پزشکی نظیر ضدافسردگیها میتوانند تا حد زیادی در کاهش علائم ترک کوکائین مؤثر بوده و به فرد کمک نمایند تا دوران سم زدایی و بهبودی ترک کوکائین را راحت تر پشت سر بگذارد. شما در هر جایی که هستید می توانید از خدمات مشاوره تلفنی ترک اعتیاد مرکز ذهن نو بهرمند شوید.
ترک کوکائین با گروه درمانی
گروه درمانی به کمک افرادی که خود در مسیر ترک قرار دارند و توانستهاند برخی اهداف درمانی را پشت سر بگذارند یکی از روشهای بسیار مؤثر در ترک کوکائین است. بهخصوص در مواردی که بیمار دچار وسوسه و ولع شدید میشود و احساس میکند که نمیتواند کنترلی بر رفتار خود داشته باشد شنیدن تجربیات و راهحلهای افرادی که همین مشکلات را پشت سر گذاشتهاند و دریافت حمایت از جانب آنها میتواند تا حد بسیاری مؤثر باشد.
خانواده درمانی
بسیاری از خانوادهها از مواد مخدر جدیدی نظیر کوکائین و آثار و عوارض آنها بر ذهن آگاهی چندانی ندارند. به همین خاطر ممکن است با استفاده از روشهای غلط و غیر مؤثر تلاش کنند فرد مورد نظر را ترک دهند. این تلاشها برای ترک کوکائین در بسیاری از مواقع به شکست منجر میشود و مشکلات اعتیاد بیمار را تشدید میکند. از همین رو متخصصان در بسیاری از موارد تلاش میکنند تا در مسیر ترک کوکائین، خانوادهها را نیز درگیر کرده و آموزشهای لازم را به آنها ارائه دهند. بررسیها fhe health نشان میدهند که خانواده نقش بسیار کلیدی در ترک موفقیت آمیز دارد.
ترک کوکائین در خانه
با توجه به اینکه ترکاعتیاد فرایندی است که ناراحتیهای جسمی و روحی بسیاری را به همراه دارد و با توجه به باورها و قضاوتهای منفی که با نام کلینیکهای ترک گرهخورده است، برخی افراد ترجیح میدهند فرایند ترکاعتیاد را در خانه بگذرانند. ترککوکائین در خانه نیازمند اطلاعات همچنین مراقبت های پزشکی و برنامه ترک صحیح است از همین رو قبل هر اقدامی برای ترک حتما از متخصصان و مشاوران ترککوکائین مشاوره بگیرید.
حتما از صفحه اینستاگرام ذهن نو و کانال تلگرامی ذهن نو دیدن نمایید.
جدول زمانی ترک کوکائین | ترک کوکائین چقدر طول می کشد ؟
عوامل مختلفی بر زمان و شدت علائم ترک کوکائین تاثیر می گذارد. به طور کلی اکثر افراد الگوی مشابهی را در فرایند ترک سپری می کنند که در ادامه توضیح داده شده است :
هفته اول
علائم ترک کوکائین بلافاصله بعد از آخرین مصرف در فرد ظاهر می شود.و مصرف کنندگان تغییرات خلقی، اضطراب، خستگی مفرط، تغییرات اشتها، تمایل شدید به مصرف مجدد و مشکلات خواب را تجربه می کنند. در هفته باید بتوانید با تمایل شدید مصرف مجدد در خود مبارزه کنید.
هفته اول تا دهم
در این هفته ها علائم ترک کوکائین در اکثر افراد کاهش پیدا می کند. اما تمایل به مصرف مجدد همچنان ادامه دارد. عدم تمرکز و مشکل در توجه از مسائلی است که حتما با آن روبرو هستید. در هفته ها همچین تغییرات خلقی شدید و افسردگی را تجربه خواهید نمود.
هفتم دهم به بعد
بعد هفته دهم بدن و ذهن شروع به بهبود می کنند و تا حد زیادی علائم ترک از بین می رود. بعد از هفته دهم همچنان تمایل مصرف در فرد وجود دارد که در اکثر اواقت موجب احساس ناراحتی و اضطراب عمومی برای فرد می شود.
علائم ترک کوکائین در افراد مختلف متفاوت است. شدت این علائم بسته به محیط، سابقه روحی و روانی، سلامت جسمی، مدت زمان مصرف مواد مختلف بستگی دارد.
برای اطلاع از پیامدها و راه های ترک مواد محرک کلیک کنید.
نکات مهم در ترک کوکائین
در فرایند ترککوکائین نکات و هشدار های زیر را رعایت نمایید :
- قبل از شروع فرایند ترک حتما از یک متخصص ترک و پزشک مشورت بیگرید و یک برنامه ترک صحیح را برای خود انتخاب نمایید.
- در صورتی که علائمترک شد. هر چه سریعتر با پزشک یا متخصص ترکاعتیاد خود تماس بگیرید.
- از شروع زمان ترک به صورت خودسرانه جدا خودداری نمایید.
- حتما از یک مشاوره روانشناس و رفتار درمان گر برای درمان بعدهای روانی ترکاعتیاد مشاوره بگیرید.
- یک برنامه غذایی مناسب برای ترک کوکائین داشته باشید تا فرایند ترک را راحت تر انجام دهید.
- داشتن خواب کافی و ورزش در فرایند ترک بسیار به شما کمک می کند تا راحت تر این دوران را پشت سر بگذارید.
شما می توانید با دریافت خدمات مشاوره ترک کوکائین از متخصصان خبره ترک در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از بازگشت سلامت جسمی و روانی خود و یا عزیزان خود اطمینان حاصل نمایید، برای دریافت خدمات مشاوره با شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
سؤالات متداول
مصرف بلندمدت کوکائین چه عوارض جسمانی به همراه دارد؟
مصرف بلند مدت کوکائین میتواند منجر به بروز برخی اختلالات و بیماریهای جسمانی شود که از جمله مهمترین آنها میتوان به بیماریهای تنفسی، تضعیف سیستم ایمنی، دچار شدن به هپاتیت، بروز مشکلات قلبی-عروقی و سکته اشاره کرد.
دوره سم زدایی کوکائین معمولاً چقدر طول میکشد؟
در سم زدایی تحت نظر متخصصین معمولاً این فرایند چیزی در حدود 5 تا 7 روز طول میکشد؛ اما در نظر داشته باشید که سم زدایی به معنای ترک اعتیاد نیست بلکه اولین گام برای رسیدن به این هدف است چراکه اعتیاد منجر به تغییرات مغزی مزمن در مغز انسان میشود که به برای بهبود به دریافت درمانهای روان شناختی نیاز دارد. افرادی که تنها به دوره سم زدایی اکتفا میکنند معمولاً کمتر در دوره پرهیز دوام میآورند و اندکی بعد دوباره به مصرف گرایش پیدا میکنند.
منبع: ترک کوکائین
- ۰۳/۰۷/۰۱