newmind

مشاوره روانشناسی ذهن نو

newmind

مشاوره روانشناسی ذهن نو

  • ۰
  • ۰

رار از خانه کار سختی است؟ چطور از خانه فرار کنم و به کجا برم؟ وقتی احساس می‌کنیم راهی به‌غیراز فرار از خانه باقی نمانده، طبیعی است که این سؤال در ذهن‌مان شکل می‌گیرد. خانه و خانواده با همه خوبی‌هایی که دارد گاهی اوقات و برای بعضی از ما تبدیل به محیطی غیر قابل تحمل می‌شود. در این شرایط فرار اولین راهکاری است که به ذهن می‌رسد. اما فرار از خانه هم مشکلات خودش را دارد. برای مثال پس از فرار به کجا می‌خواهید بروید؟ مخارج زندگی خود را چطور تأمین خواهید کرد؟ و بسیاری سؤالات دیگر در اولین قدم ذهن ما را درگیر خود خواهند کرد.

فهرست مطالب

 

  • فرار از خانه
  • راه های زندگی پس از فرار از خانه
    • فرار از خانه و بی‌پناهی
    • مشکلات قانونی فرار از خانه
    • درآمد مورد نیاز برای زندگی
    • طرد شدن و تنهایی بعد فرار از خانه
  • وسایل لازم برای فرار از خانه
  • خوبی‌ها و بدی‌های فرار از خانه
  • راهکارهای دیگر به‌غیراز فرار از خانه
    • صحبت کنید
    • خواسته‌هایتان را خرد کنید
    • روی اهداف تان تمرکز کنید
    • کمک بگیرید
    • با مشاور صحبت کنید
    • کمک گرفتن از مراکز اجتماعی
  • آیا کسی هست تا با هم از خانه فرار کنیم؟
    • سخن آخر

اگر نتوانیم برای این سؤالات جواب درستی پیدا کنیم فرار کردن سخت و خطرناک خواهد بود. در این شرایط یک دوراهی بزرگ جلوی پای تان قرار دارد. ازیک‌طرف تحمل شرایط خانه سخت شده است؛ و از طرف دیگر فرار ترسناک به نظر می‌رسد. به همین خاطر در این مطلب می‌خواهیم راجع به فرار از خانه صحبت کنیم. یک راهکار مفید دیگر هم این است که از یک مشاور متخصص کمک بگیرید. مشاورین با علم و تجربه‌ای که دارند در این شرایط می‌توانند به شما کمک کنند تا بهترین تصمیم را بگیرید.

برای دریافت مشاوره در زمینه فرار از خانه می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

 

فرار از خانه

 

همه ما دلمان می خواهد خانواده ای خوب و شاد داشته باشیم. در کنار آن ها زندگی کنیم و روزگار بگذرانیم. اما همه شانس داشتن چنین خانواده ای را نداریم. متاسفانه برای خیلی از نوجوانان و جوانان خانه محلی ناامید کننده و زجرآور است. اعتیاد، خشونت خانگی، طلاق والدین، تعصب، فقر و بیماری های روانی از جمله دلایل فرار از خانه هستند. مسلما ماندن در خانواده ای که دچار حتی یکی از این مشکلات باشد برای فرزندان دشوار است. اما فرار دردی را دوا نمی‌کند. اگر با این حرف مخالف هستید حتما ادامه این مقاله را بخوانید.

برای آشنایی با راه های از بین بردن اختلافات خانوادگی کلیک کنید.

راه های زندگی پس از فرار از خانه

سؤال اصلی این است “پس از فرار به کجا برم؟” پس خودتان هم قبول دارید که قبل از هر کاری اول باید راجع به زندگی پس از فرار صحبت کنیم. فرار در اولین قدم خوبی‌های خودش را دارد. دیگر از دست بایدونبایدهای والدین راحت می‌شوید. یا شاید مشکلات زندگی در یک محیط ناامن تمام بشود. اما تازه بسیاری از مشکلات شروع خواهند شد. ازجمله مشکلاتی که شما پس از فرار درگیر آن‌ها می‌شوید.

حتما از صفحه اینستاگرام ذهن نو و کانال تلگرامی ذهن نو دیدن نمایید.

فرار از خانه و بی‌پناهی

واقعیت این است که پس از فرار جایی برای زندگی وجود ندارد. پس اولین مشکل جدی که با آن روبه‌رو می‌شویم بی‌پناهی است. فکر می‌کنید تا چند روز بتوانید روی خانه دوستان و اطرافیان حساب کنید؟ آیا مطمئن هستید که آن‌ها از شما پذیرایی می‌کنند؟ یا حداقل شما را به خانواده برنمی‌گردانند؟

به‌علاوه شما زیر سن قانونی نمی‌توانید به‌تنهایی معامله‌ای انجام دهید و برای خود خانه اجاره کنید. کارتن‌خوابی یا پناه بردن به باندهای خلاف یکی از بزرگ‌ترین و اولین خطراتی است که در جلوی رویتان قرار می‌گیرد. درواقع آمارها نشان می‌دهد بسیاری از دختران و پسران فراری برای اینکه مشکل بی‌پناهی خود را حل کنند مجبورند وارد گروه‌های خلاف شوند. این گروه‌ها در کنار اینکه به شما جایی برای استراحت و غذایی برای خوردن می‌دهند خواسته‌های بسیاری هم از شما خواهند داشت.

برای کسب اطلاع از پیامدهای فرار دختران از خانه کلیک کنید.

مشکلات قانونی فرار از خانه

همکاری با گروه‌های خلاف پیش از هر چیز شما را درگیر مشکلات قانونی می‌کند. به‌علاوه ممکن است خانواده به دنبال شما بگردند و بسیاری از جاها پلیس به دنبال پیدا کردنتان باشد. ایجاد سوءپیشینه، سابقه بازداشت یا حتی زندانی شدن ازجمله مشکلاتی هستند که بسیاری از نوجوانان به دلیل همکاری با گروه‌های خلاف درگیر آن می‌شوند.

درآمد مورد نیاز برای زندگی

یک چالش جدی پس از فرار که باید به‌دقت به آن فکر کنید این است که چطور می‌خواهید زندگی خود را بگردانید؟ آیا آن‌قدر پول دارید که بتوانید بدون دغدغه هزینه مسکن، خوردوخوراک، درمان و بسیاری دیگر از هزینه‌هایتان را بدهید؟ آیا حرفه‌ای بلد هستید که با استفاده از آن بتوانید درآمدی برای خودتان کسب کنید؟

طرد شدن و تنهایی بعد فرار از خانه

یک واقعیت بسیار تلخ این است که جامعه نگاه منفی نسبت به دختران و پسران فراری دارد. هنگامی‌که شما تصمیم می‌گیرید از خانه فرار کنید باید بپذیرید که خودتان را برای یک‌عمر درگیر قضاوت‌های دیگران می‌کنید. بسیاری از اعضای جامعه ما از هر برخوردی با این افراد اجتناب می‌کنند. دوستی، خریدوفروش و به‌خصوص ازدواج معمولاً مشکلات بسیاری را برای‌تان به همراه خواهد داشت. پس به‌غیراز اینکه به کجا بروید و چطور هزینه زندگی را تأمین کنید به این هم فکر کنید که آیا می‌توانید با طرد شدن از سوی اطرافیان کنار بیایید؟

وسایل لازم برای فرار از خانه

اگر با وجود تمام مخاطرات باز هم تمایل به فرار از خانه دارید، باید لیستی از وسایل لازم برای فرار از خانه فراهم کنید. برای این کار ابتدا باید مشخص کنید که قرار است به کجا بروید؟ چه امکاناتی در آن جا فراهم است؟ در صورت بروز هر نوع مشکل آیا راهی برای بازگشت وجود دارد؟ برای استراحت و خواب آیا جایی امن برای ماندن وجود دارد؟ خورد و خوراک خود را از کجا باید تهیه کنید؟ چقدر پول برای این سفر نامعلوم نیاز است؟ در صورت مواجهه با جیب برها و سارقان چگونه از خود و اموال تان باید مراقبت کنید؟ و… .

در واقع وسایل لازم برای فرار از خانه به عوامل مختلفی بستگی دارد که شما باید آن ها را پیش بینی کنید. عدم توجه به این عوامل شما را در تنگنا قرار خواهد داد.

خوبی‌ها و بدی‌های فرار از خانه

 

هر وقت قرار است تصمیم مهمی بگیریم باید خوبی‌ها و بدی‌های هر گزینه را در کنار هم نگاه کنیم و بعد برای آن‌ها تصمیم بگیریم. راجع به فرار از خانه هم همین‌طور است. تا اینجا مشکلاتی که با فرار برایتان پیش می‌آید را با هم بررسی کردیم. برای آن‌ها آماده هستید؟ آیا برای همه آن‌ها راهکاری دارید؟

حالا سعی کنید خوبی‌های فرار از خانه را هم فهرست کنید. مثلاً ممکن است از اینکه دیگر درگیر بایدونبایدهای خانواده نیستید خوشحال باشید. یا فکر کنید بالاخره استقلال و زندگی شخصی خودتان را به دست می‌آورید. همه خوبی‌هایی که برای فرار از خانه به ذهن‌تان می‌رسد را در کنار همه مشکلاتی که وجود دارد یادداشت کنید و حالا با خودتان به این موضوع فکر کنید: (آیا واقعاً فرار و خوبی‌های آن به مشکلاتی که درگیرش می‌شوید می‌ارزد؟)

برای آشنایی بیشتر با عواقب فرار از خانه کلیک کنید.

راهکارهای دیگر به‌غیراز فرار از خانه

فرار از خانه سختی‌ها و مشکلات خودش را دارد. بااین‌حال گاهی اوقات ماندن در کنار خانواده هم کار بسیار سختی است. زندگی کردن در کنار بایدونبایدهای آن‌ها گاهی غیرقابل‌تحمل است. یا شاید مشکلاتی برایمان پیش آمده باشد که دیگر راهی به‌غیراز فرار نداشته باشیم. در این شرایط چه باید کرد؟ باز هم این سؤال پیش می‌آید که چطور از خانه فرار کنم و به کجا برم؟ در این شرایط بهتر است بعضی از راه‌حل‌های جایگزین را هم امتحان کنید.

صحبت کنید

اولین قدم برای اینکه بتوانید مشکلاتتان را با خانواده حل کنید این است که با آن‌ها صحبت کنید. البته صحبت کردن آداب و اصول خاصی دارد که باید آن را رعایت کنید. وگرنه از صحبت‌هایتان نتیجه نمی‌گیرید. بهتر است ابتدای حرف‌هایتان را با همدلی شروع کنید و به آن‌ها بگویید که می‌دانید چقدر دوستتان دارند و چه نگرانی‌هایی برای شما دارند. سپس از احساسات خود صحبت کنید:

(من می‌دانم که شما نگران آسیب دیدن من هستید ولی من هم…..)؛ (بابت همه زحمت‌هایی که برای من می‌کشید ممنونم؛ اما من می‌خواهم….). سعی کنید تمام گفت‌وگو را با همین فرمول مدیریت کنید. یادتان باشد که اگر می‌خواهید آن‌ها با شما کنار بیایند پس باید احساس کنند شما متوجه نگرانی‌هایشان هستید. برای آشنایی بیشتر با روش‌های حل اختلاف با پدر و مادر کلیک کنید.

خواسته‌هایتان را خرد کنید

گاهی اوقات بین آنچه فرزندان می‌خواهند و افکار والدین فاصله بسیاری وجود دارد. برای مثال اگر شما می‌خواهید اجازه داشته باشید که به‌تنهایی بیرون بروید اما خانواده این اجازه را نمی‌دهد بهتر است خواسته خود را خورد کنید. یادتان باشد در این شرایط والدین هرگز و یک‌دفعه با خواسته شما موافقت نمی‌کنند.

برای مثال بخواهید اجازه بدهند که یک فرد امین مثل خواهرتان همراه شما بیاید یا بخواهید که با شما بیایند اما کمی با فاصله از هم حرکت کنید. تا جایی که با مخالفت خانواده مواجه می‌شوید یعنی هنوز باید تکلیف را خردتر کنید. وقتی آن‌ها با قسمت اول موافقت کردند، اجازه بدهید زمان بگذرد. پس از مدتی قسمت بعدی درخواست خود را مطرح کنید.

روی اهداف تان تمرکز کنید

با وجود تمام مشکلات و مصائبی که دارید، حتما یک نقطه مثبت نیز در خانه وجود دارد که بتوانید از آن طریق شرایط را عوض کنید. به خودتان باور داشته باشید و بدانید که یک نیروی بسیار قوی در درون شما وجود دارد که می تواند به هر خواسته ای برسد. انسان های بزرگ زیادی بوده اند که از شرایط نامناسب توانسته اند به موفقیت های بزرگی برسند. هدفی برای خود مشخص کنید و روی آن تمرکز کنید.

کمک بگیرید

اگر شما و اعضای خانواده اصلاً نمی‌توانید با هم به توافق برسید بهترین راه این است که از یک نفر سوم کمک بگیرید. چه کسی در بستگان شما هست که می‌توانید روی کمک او حساب کنید؟ با همان اصولی که گفتیم با او صحبت کنید و از وی بخواهید راجع به احساسات شما با خانواده‌تان صحبت کند.

با مشاور صحبت کنید

وقتی برای فرار از خانه تصمیم می‌گیرید یکی از مهم‌ترین راهکارها این است که از مشاور کمک بگیرید. مشاورین به‌خوبی و بدون قضاوت حرف‌های شما را می‌شنوند و برای حل کردن مشکلات به شما کمک می‌کنند. آن‌ها تا جای ممکن راهکارهایی را برای حل کردن مشکلات به شما آموزش می‌دهند و بعد اگر لازم باشد خودشان با استفاده از جلسات خانواده‌درمانی سعی می‌کنند تا با خانواده شما هم صحبت کنند. برای دریافت مشاوره خانواده کلیک کنید.

کمک گرفتن از مراکز اجتماعی

مجبور کردن دختران به ازدواج با کسی که نمی‌خواهند؛ ضرب و شتم؛ اعتیاد و بسیاری از مشکلات جدی دیگر هم ممکن است دلیلی باشد که شما را به سمت فرار از خانه بکشاند. گاهی واقعیت این است که دیگر نمی‌توان شرایط خانه را تحمل کرد و بودن در آن شرایط آسیب بیشتری نسبت به فرار کردن دارد. اگر در این وضعیت قرار گرفته‌اید بهتر است راهی مناسب‌تر از فرار برای خود انتخاب کنید. کمک گرفتن از مراکز اجتماعی مانند اورژانس‌های اجتماعی یا خانه‌های امن در این شرایط به مراتب بهتر از این است که بی‌گدار به آب بزنید و به‌صورت ناگهانی فرار کنید.

آیا کسی هست تا با هم از خانه فرار کنیم؟

با گسترش ارتباطات و صفحات مجازی این امکان فراهم شده تا خیلی راحت افرادی را با مشکلات و دغدغه های مشابه پیدا کنیم. اما تشخیص حقیقی یا جعلی بودن این کاربران مجازی به همین راحتی نیست. بسیاری از باندهای آدم ربایی و افراد سودجو می دانند که با دادن وعده و ایجاد همدردی می توانند افراد ناامید را به دام بیاندازند. بسیاری از این افراد با ایفای نقش یک قربانی به شما نزدیک می شوند و سر بزنگاه به مقصود خود می‌رسند. سالانه دختران و پسران زیادی بنا به مقاصد مختلف به دست این افراد ربوده می‌شوند. پس هرگز نمی توانید به افرادی که با چنین مضامینی در صفحات مجازی پیام و یا درخواست فرار می دهند اعتماد کنید.

برای آشنایی با راه های رفع اختلاف با پدر و مادر کلیک کنید.

سخن آخر

هر کسی برای فرار از خانه دلایل خودش را دارد. شما نیز برای گرفتن چنین تصمیمی سختی های زیادی کشیده اید و خارج شدن از شرایط فعلی را بهترین انتخاب ممکن می دانید. خواندن این مقاله اگر تغییری در نگاه شما به این مساله ایجاد نکرد، باید بدانید که تجربیات و آگاهی بسیار کمی نسبت به جهان پیرامون تان دارید. توصیه می کنیم بیشتر مطالعه کنید و با افراد دارای فضل و دانش مشورت کنید. اگر امکان ارتباط با مشاور را دارید چه بهتر، این افراد کمک شایانی برای بهبود اوضاع تان خواهند کرد.

برای دریافت مشاوره در زمینه فرار از خانه می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

 

 

سؤالات متداول

فرار از خانه چه مشکلاتی دارد؟

بی‌پناهی و نداشتن جایی برای زندگی، طرد شدن از جانب دیگران و همین‌طور درگیری‌های قانونی از مهم‌ترین عواقب فرار از خانه هستند.

پس از فرار به کجا بروم؟

درواقع اولین و اصلی‌ترین مشکل فرار از خانه همین است که شما جایی برای رفتن ندارید. به همین خاطر بهتر است به‌جای فرار از راه‌های دیگر استفاده کنید.

 

منبع: فرار از خانه

  • ۰۳/۰۷/۰۵
  • newmiind newmiind

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی