ازدواج با شخصیت اجتنابی مشکلاتی دارد که شاید اوایل رابطه مساله سطحی به نظر برسد. اما در طولانی مدت مشکلات عمیقتر خود را نشان میدهد. همسران اجتنابی در تمام مسائل زندگی به تنهایی قدم بر میدارند و با چالشهای فراوانی روبرو خواهند شد. افراد با شخصیت اجتنابی در زندگی زناشویی اتاق و تخت خود را از همسر جدا میکنند. همسران خود را از ابراز علاقه و بروز احساسات محروم میکنند و تنهایی را به همسر خود ترجیح میدهند. اما اگر نامزد یا شریک احساس شما دچار این اختلال است به مشاوره قبل از ازدواج مراجعه کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مشاوره ازدواج اقدام کنید.
فهرست مطالب
- مروری بر اختلال شخصیت اجتنابی
- ازدواج با شخصیت اجتنابی چگونه است؟
- داستان ازدواج امید با شخصیت اجتنابی
- کاهش آسیب های ازدواج با شخصیت اجتنابی
- 1. رفتارها و ویژگی های همسر اجتنابی خود را درک کنید
- 2. در رفتار با همسر اجتنابی خود صبور باشید
- 3. رفتارهای درست همسر اجتنابی خود را تشویق کنید
- 4. از روانشناس و متخصص برای درمان همسر اجتنابی خود کمک بگیرید
- کلام آخر
برای دریافت مشاوره در زمینه ازدواج با شخصیت اجتنابی در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.
مروری بر اختلال شخصیت اجتنابی
شخصیت اجتنابی یکی از انواع اختلالات شخصیت دسته C است. طبق پژوهش های صورت گرفته تنها 1 درصد از جمعیت مبتلا به این اختلال میشوند. در بین خانم ها و آقایان به صورت برابر و در بزرگسالی تشخیص داده میشود. نشانههای اختلال شخصیت اجتنابی ریشه در عزت نفس پایین دارد. کسانی که مبتلا به این اختلال هستند از اجتماع و مکانهای شلوغ اجتناب میکنند. در ادامه نشانه هایی از اختلال شخصیت اجتنابی را نام بردهایم.
- عزت نفس بسیار پایینی دارند.
- دوستان صمیمی ندارند.
- با همکاران خود گرم نمیگیرند.
- برای معاشرت با دیگران علاقه مند نیستند.
- اگر تائید نشوند آسیب میبینند.
- از مورد انتقاد قرار گرفتن بیزارند.
- در موقعیتهای اجتماعی از ترس انجام اشتباهی خجالت میکشند.
- مشکلات را بسیار بزرگ و اغراق میکنند.
- احساسات و هیجانات خود را بروز نمیدهند.
- در انجام کارها ریسک نمیکنند.
- احساس بیعرضگی و ناتوانی میکنند.
- در دوران کودکی خجالتی و گوشه گیر هستند.
- در دوران کودک از غریبه ها و موقعیتهای جدید اجتناب میکنند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه اختلال شخصیت اجتنابی کلیک کنید.
ازدواج با شخصیت اجتنابی چگونه است؟
ازدواج با شخصیت اجتنابی مشکلات مخصوص به خودش را دارد. به همین دلیل زندگی با شخصیت اجتنابی کار هرکسی نیست. مشکلات همسر اجتنابی در ابتدا به صورت سطحی و در طولانی مدت به طور عمقی بر رابطه لطمه وارد میکند. کسانی که مبتلا به شخصیت اجتنابی هستند فاصله مشخصی را مانند نقش های سنتی با همسر خود نگه میدارند. در ازدواج با شخصیت اجتنابی به احتمال زیاد موارد زیر را تجربه میکنید.
- جداکردن مکان خواب و اتاق ها از همسر
- همسر اجتنابی در بحث و دعوا زودتر کوتاه میآیند.
- مقصر تمام مشکلات شما هستید.
- در مراسمات حضور پیدا نمیکند.
- تمامی پاسخ هایش در چند کلمه کوتاه خلاصه میشود.
- همسر خود را از ابراز احساسات و علاقه محروم میکند.
- در موقعیت های شغلی دچار اختلال میشوند.
- مشکلات با همسر اجتنابی حل نشده باقی میماند.
- همسر اجتنابی فرد بسیار ترسویی است.
- همسر با شخصیت اجتنابی علاقه به دورهمی دارند اما از حضور در جمع دوری میکنند.
- اگر به او بگویید که مشکلاتش آزاردهنده است و نیاز به درمان دارد به شدت استرس و اضطراب میگیرند.
- از مکالمه به بهانههای مختلف طفره میروند.
- از رابطه زناشویی اجتناب میورزد.
- زندگی زناشویی با قهرهای طولانی مدت همراه است.
- همسر اجتنابی به خود قول تغییر میدهد، اما همیشه از تغییر هراس دارد.
- تمامی کارهای زندگی مشترک بر دوش همسران این افراد است.
- در نهایت همسران شخصیت اجتنابی مبتلا به افسردگی و اضطراب میشوند.
برای آشنایی با سایر انواع اختلالات شخصیت کلیک کنید.
داستان ازدواج امید با شخصیت اجتنابی
لیلا و امید قبل از ازدواج به مدت چند ماه با همدیگه برای شناخت کامل در ارتباط بودند. لیلا به شدت عاشق امید با شخصیت اجتنابی بود. همین عشق و علاقه بین لیلا و امید باعث شد لیلا از رفتارهای امید چشم پوشی کنه. ازدواج لیلا و امید اوایل پر از شادی و زرق و برق بود. لیلا خوشحال از اینکه با عشق زندگیش ازدواج کرده. اما امید بعد از مدتی از لیلا دوری کرد، با لیلا یک جا نمیموند، لیلا رو از روابط زناشویی و ابراز علاقه محروم کرده بود و محل خوابش رو از تخت به مبل و پذیرایی انتقال داده بود. لیلا با همه این آزار و اذیت ها امید را دوست داشت. در تمامی مراسمات و مهمونی ها لیلا بدون حضور امید شرکت میکرد.
پس از مدتی در لیلا نشانه های افسردگی بروز یافت. لیلا به تنهایی به خونه مادر و پدر و خانواده میرفت. امید کمتر سرکار میرفت و همین رفتار باعث کمبود بودجه در زندگی بود. لیلا تمامی کارهای یک زندگی زناشویی رو به تنهایی به دوش میکشید. اما بعد از مدتی با مطالعه و آگاهی دادن به امید موفق به دریافت کمک از یک روانشناس شد. امید و لیلا از خطر طلاق جلوگیری کردن و برای بهبود روابطشون هنوز از مشاوره های روانشناسی استفاده میکنند.
برای انجام رایگان تست شخصیت شناسی کلیک کنید.
کاهش آسیب های ازدواج با شخصیت اجتنابی
زندگی و ازدواج با شخصیت اجتنابی راحت نیست. ازدواج با شخصیت اجتنابی در زندگی روزمره شما اختلال ایجاد میکند. برای بهبود همسر اجتنابی خود راهکار های زیر را انجام دهید.
1. رفتارها و ویژگی های همسر اجتنابی خود را درک کنید
بهترین راهکار برای ادامه زندگی و ازدواج با شخصیت اجتنابی ، درک رفتارهای همسر اجتنابی است. شما باید به همسر خود نشان دهید که تمامی رفتارها و ویژگی های شخصیتی او را درک میکنید. همسر خود را ترغیب کنید تا از ترس ها، احساسات و عواطف خود صحبت کند. باید طوری رفتار کنید که به شما اعتماد کند. و شما را تکیه گاه امن خود بداند. به همسر خود شجاعت و سختی هایی که تحمل میکند گوشزد کنید. و بگویید ” میدانم که چه رنج و سختی در برابر مشکلات تحمل میکنی، من بهت افتخار میکنم”.
2. در رفتار با همسر اجتنابی خود صبور باشید
همسران با شخصیت اجتنابی دوستان و آشنایان زیاد و صمیمی ندارند. برای کمک به همسر اجتنابی خود مهمانی و دورهمی نگیرید. او را به مهمانی و دورهمی های مورد علاقه اش ببرید. با زور و اصرار برای حضور در مراسمات و اجتماع شدت علائم را در همسر خود بیشتر میکنید. صبور باشید و از دوستان و آشنایان همسر خود بخواهید با شما همراه شوند تا دایره دوستان او را به تدریج گسترده کنید.
3. رفتارهای درست همسر اجتنابی خود را تشویق کنید
اگر همسر اجتنابی شما برای درمان و پیشرفت قدمی برداشته است او را تشویق کنید. از دید همسر خود به رفتارها و کارها نگاه کنید تا او را بهتر درک کنید. باید همسر خود را تشویق و به او افتخار کنید تا قدم های بزرگتری برای بهبود ازدواج با شخصیت اجتنابی بردارید.
4. از روانشناس و متخصص برای درمان همسر اجتنابی خود کمک بگیرید
پس از اینکه همسرتان در تمامی مراحل بالا به شما اعتماد کرد از او بخواهید که همراه شما به روانشناس مراجعه کند. به او اعتماد دهید که در طول جلسات همراه و کمک کننده او هستید. حضور تکیه گاه در جلسات درمان او را تشویق به ادامه میکند. تحکیم پایه های ازدواج با شخصیت اجتنابی نیاز به صبوری شما دارد.
برای آشنایی با انواع روش های درمان شخصیت اجتنابی کلیک کنید.
کلام آخر
درماناختلال شخصیت اجتنابی راحت نیست. و گاهی تا سال ها زمان میبرد. ازدواج با شخصیت اجتنابی سختی ها و مشکلات خاص خودش را دارد. برای کمک به او حتما از یک متخصص و روانشناس کمک بگیرید و در طول درمان او را همراه کنید. مرکز مشاوره ذهن نو به صورت تلفنی و حضوری به مراجعین عزیز خدمات ارائه میدهد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه ازدواج با شخصیت اجتنابی بر شماره درج شده کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه ازدواج با شخصیت اجتنابی در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.
منبع: ازدواج با شخصیت اجتنابی
- ۰۳/۰۷/۰۹