newmind

مشاوره روانشناسی ذهن نو

newmind

مشاوره روانشناسی ذهن نو

  • ۰
  • ۰

دلم میخواد بمیرم ! این جمله ای است که اگر شنیدید نباید بی تفاوت از کنار آن رد بشوید. نحوه برخورد با کسی که میخواد بمیرد ، حقیقتا بر روی تصمیم او تاثیر می‌گذارد. در این شرایط ممکن است دست‌پاچه شوید و واکنش‌های هیجانی نامناسبی را از خود بروز دهید. سرزنش کردن یا بحث و جدل بر سر این موضوع که باید به زندگی ادامه داد، نمونه هایی از برخوردهای غلط هستند. همچنین برخی آدم‌ها هم که موضوع‌خودکشی را چندان جدی نمی‌گیرند که این مسئله نیز شانس نجات دادن بیمار در معرض خطر را کاهش می‌دهد. در ادامه به راهکارهایی برای مداخله در بحران‌خودکشی اشاره کرده ایم. برای آشنایی بیشتر با علائم خودکشی کلیک کنید.

فهرست مطالب

 

  • آیا هر کسی که میگوید دلم میخواد بمیرم را باید جدی گرفت؟
    • 1- حرف زدن در مورد مرگ
    • 2- دلم میخواد بمیرم و بروز رفتارهای خود آسیب رسان
    • 3- بروز تغییراتی در ظاهر یا شخصیت فرد
    • 4- دلم میخواد بمیرم ، مقدمه چینی برای مرگ!
    • 5- آرامش ناگهانی در اوج افسردگی!
  • نحوه برخورد با  کسی که می گوید دلم میخواد بمیرم
    • 1- اجازه دهید آزادانه افکار و احساساتش را با شما در میان بگذارد
    • 2- برای احساسات کسی که میگوید دلم میخواد بمیرم ارزش قائل شوید
    • 3- او را تشویق کنید تا از حمایت اطرافیان استفاده کند
    • 4- کسی که میگوید دلم میخواد بمیرم را تشویق کنید تا به متخصص مراجعه نماید
    • 5- مستقیما با اورژانس اجتماعی یا متخصصین سلامت روان تماس بگیرید
  • باورهای غلط درباره کسی که میگوید دلم میخواد بمیرم
    • سخن آخر

برای دریافت مشاوره در زمینه برخورد با کسی که میگوید دلم میخواد بمیرم می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره افسردگی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

 

آیا هر کسی که میگوید دلم میخواد بمیرم را باید جدی گرفت؟

 

متخصصان بر این باورند که‌خودکشی پدیده‌ای قابل پیشگیری است، زیرا اکثر آن‌هایی که درگیر افکار مرتبط با مرگ هستند از مدت‌ها قبل به این موضوع فکر کرده و به نوعی برای‌خودکشی برنامه ریزی می‌کنند. این افراد که اکثرا مبتلا به اختلالات روانشناختی نظیر افسردگی اساسی هستند، هنگام فکرکردن جدی به مرگ علائم رفتاری خاصی را از خود نشان می‌دهند که به کمک آن‌ها می‌توان به قصد واقعی شان از گفتن ” دلم میخواد بمیرم ” پی برد. از جمله این علائم باید به موارد زیر اشاره کرد.

حتما درباره راه های پیشگیری از خودکشی بخوانید.

1- حرف زدن در مورد مرگ

بسیاری از کسانی که میگن دلم میخواد بمیرم از مدت‌ها قبل در حرف‌های خود به طور مستقیم یا ضمنی به این موضوع اشاره می‌کنند. برای مثال ممکن است بگویند “در این شرایط آرزوی مرگ می‌کنم” یا ” اگر اوضاع بدتر شود خودم را می‌کشم” یا “ای کاش هرگز به دنیا نمی‌آمدم”.

2- دلم میخواد بمیرم و بروز رفتارهای خود آسیب رسان

کسانی که قصد خودکشی دارند کمتر مراقب خود هستند. از همین رو بیش از دیگران خود را درگیر رفتارهایی می‌کنند که به طور بالقوه تهدیدهای جانی دارند. از جمله این رفتارها می‌توان رانندگی پرخطر، افزایش مصرف مواد مخدر و نوشیدن افراطی الکل را مثال زد. در واقع افراد از طریق این رفتارها به طور غیرمستقیم به اطرافیان‌شان می‌گویند که برای جان خود ارزش چندانی قائل نیستند.

3- بروز تغییراتی در ظاهر یا شخصیت فرد

کسی که تصمیم دارد به زندگی خود پایان دهد، اغلب به گونه‌ای رفتار می‌کند که دیگران حس می‌کنند او تغییر کرده و دیگر همانند گذشته نیست. برای مثال کسی که تا دیروز برای تیپ و ظاهر خود اهمیت زیادی قائل می‌شده ممکن است دیگر اهمیت چندانی به نوع پوشش و آراستگی خود ندهد. این بی تفاوتی می‌تواند زنگ خطری برای اطرافیان باشد.

4- دلم میخواد بمیرم ، مقدمه چینی برای مرگ!

آن‌هایی که قصدخودکشی دارند معمولا از قبل مقدمات این موضوع را فراهم می‌کنند. برای مثال اغلب تلاش‌هایی برای سر و سامان دادن به زندگی خود انجام می دهند. در همین راستا ممکن است تلاش کنند بدهی‌هایشان را تسویه نمایند، به نوعی با دیگران خداحافظی می‌کنند، وصیت نامه تنظیم نمایند و وسایلی نظیر تفنگ یا قرص‌های اضافی برای هدف‌شان تهیه کنند.

5- آرامش ناگهانی در اوج افسردگی!

یکی از علائم بسیار هشداردهنده بعد این که میگوید دلم میخواد بمیرم ، آرامش ناگهانی در بیماران مبتلا به افسردگی شدید است. این آرامش ممکن است از جانب اطرافیان یا حتی متخصصین به عنوان نشانه‌ای از بهبودی تلقی شود. این در حالی است که بیمار به‌خودکشی به عنوان راه حلی برای اتمام رنج‌های خود نگاه می‌کند و همین مسئله باعث می‌شود که کمی آرام بگیرد. از همین رو در این شرایط باید نسبت به تغییرات ناگهانی خلق هوشیار باشید. برای آشنایی با انواع افسردگی کلیک کنید.

نحوه برخورد با  کسی که می گوید دلم میخواد بمیرم

اکثر آدم‌ها از اینکه بفهمند یکی از عزیزانشان به‌خودکشی فکر می‌کند، بسیار برآشفته می‌شوند و واکنش‌های غیرمنطقی یا هیجانی از خود نشان می‌دهند. روانشناسان برای مداخله صحیح در بحران‌خودکشی یکسری آموزش‌ها را به خانواده ها ارائه می‌دهند که از جمله مهم‌ترین آن‌ها باید به موارد زیر اشاره کرد.

حتما از صفحه اینستاگرام ذهن نو و کانال تلگرامی ذهن نو دیدن نمایید.

1- اجازه دهید آزادانه افکار و احساساتش را با شما در میان بگذارد

اگر کسی در مورد تمایل به مردن با شما صحبت کرد، سریعا واکنش منفی نشان ندهید و او را سرزنش نکنید. ابتدایی‌ترین اقدام در برخورد با کسی که میگوید دلم میخواد بمیرم این است که بدون قضاوتگری اجازه دهید آزادانه افکار و احساساتش را با شما در میان بگذارد. در بسیاری از مواقع حرف زدن در مورد احساسات منفی تا حد زیادی از شدت آن‌ها کم می‌کند.

2- برای احساسات کسی که میگوید دلم میخواد بمیرم ارزش قائل شوید

هنگامی که یکی از عزیزان‌تان در مورد تمایل به‌خودکشی با شما صحبت می‌کند با ساده انگاری به احساسات و دلایل او نگاه نکنید. در عوض سعی کنید موضعی بی‌طرف داشته باشید و به او نشان دهید برای حرف‌هایش ارزش قائل هستید. در نظر داشته باشید که همدلی با بیمار منجر به تقویت‌افکارخودکشی نمی‌شود، در نتیجه بدون تایید این کار می‌توانید با او همدلی نموده و اجازه دهید ارتباط عمیق‌تری با شما برقرار کند.

3- او را تشویق کنید تا از حمایت اطرافیان استفاده کند

ممکن است کسی که میگوید دلم میخواد بمیرم ، رابطه نزدیکی با شما نداشته باشد و نتواند به راحتی افکار و احساساتش را با شما در میان بگذارد؛ در این شرایط او را تشویق کنید تا با یکی از اعضای خانواده یا هرکسی که با او احساس صمیمیت می‌کند صحبت نماید.

4- کسی که میگوید دلم میخواد بمیرم را تشویق کنید تا به متخصص مراجعه نماید

کسانی که دلش میخواد بمیرد ، در اکثر موارد از یک مشکل روانشناختی رنج می‌برند. افسردگی، درگیری با سوءمصرف مواد، اختلالات اضطرابی، افسردگی دو قطبی و اختلالات شخصیتی نظیر شخصیت مرزی از جمله این مشکلات هستند. از همین رو بسیار اهمیت دارد که درمان‌های لازم برای بهبود علائم این اختلالات در اختیار بیمار قرار بگیرند. برای آشنایی با انواع روش های درمان افسردگی بدون دارو کلیک کنید.

در نتیجه اگر می‌بینید شخصی به مرگ فکر می‌کند به جای اینکه تلاش نمایید، به تنهایی او را نجات دهید تشویقش کنید تا از یک متخصص نظیر روانشناس یا روانپزشک در این زمینه کمک بگیرد.

5- مستقیما با اورژانس اجتماعی یا متخصصین سلامت روان تماس بگیرید

اگر در یک وضعیت اورژانسی هستید و کسی که میخواد بمیرد ، در حال تهدید به خودکشی یا اقداماتی در این زمینه است، پیش از هرچیز خونسردی خود را حفظ کرده و با اورژانس اجتماعی یا یک متخصص در حوزه سلامت‌روان تماس بگیرید.

باورهای غلط درباره کسی که میگوید دلم میخواد بمیرم

خیلی از اطرافیان نسبت به تهدیدها و نشانه ها بی تفاوت هستند. چرا که آن ها در موردخودکشی فرضیه‌های اشتباهی دارند. در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره کرده ایم.

⭕ اگر کسی دلش میخواد بمیرد هیچ چیز و هیچ کس نمی تواند نظرش را عوض کند

حقیقت: افکارو قصدخودکشی ثابت نیستند و در طول زمان و شرایط احساسی مختلف تغییر می کنند. با حمایت و پشتیبانی می تواند نظر این افراد را تغییر داد.

⭕ کسی که میگوید دلم میخواد بمیرم این کار را عملی نمی کند

حقیقت: بیشتر کسانی که اقدام به‌خودکشی می کنند، قبل از این کار حداقل به یک نفر در این باره گفته اند.

⭕ آدمی که میخواد بمیرد ضعیف هست

حقیقت: در بیشتر موارد این اقدام به دلیل عدم تشخیص یک اختلال روانی است.

⭕ کسی که می گوید دلم میخواد بمیرم و این کار را انجام می دهد دنبال جلب توجه است

حقیقت: خودکشی پاسخی به رنج ها و دردهای عمیقی است که فرد تجربه می کند.

حتما درباره پیامدهای مسمومیت دارویی بخوانید.

سخن آخر

کسی که دلش میخواد بمیرد به راحتی این تصمیم را نگرفته و به راحتی آن را اجرا نمی‌کند. این یک رفتار پیچیده است که به عوامل متعددی بستگی دارد. پس باید نسبت به عوامل خطری که قصد خودکشی را تشدید می‌کند آگاه باشید. پس با توجه به مطالبی که در بالا ذکر شد، در صورت بروز هر نوع نشانه شرط احتیاط را رعایت کرده و از خدمات مشاوره برای جلوگیری از یک فقدان کمک بگیرید. متخصصان مجموعه ذهن نو این خدمات را به صورت تلفنی، حضوری و آنلاین به شما ارائه می‌دهند.

برای دریافت مشاوره در زمینه وقتی میگویید قصد خودکشی دارم می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره افسردگی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

 

سوالات متداول

چرا کسانی که شیشه مصرف می کنند قصد خودکشی بالاتری دارند؟

شیشه نوعی ماده محرک توهم زا است. کسانی که تحت تاثیر این ماده هستند ارتباطشان با دنیای واقعی قطع می‌شود. از همین رو ممکن است چیزهایی ببینند یا بشنوند و تحت تاثیر همان‌ها عمل کنند. برای مثال برخی از مصرف کننده‌های شیشه دچار توهم‌های شنیداری می‌شوند که به آن‌ها دستور می‌دهند خود را بکشند. در نتیجه ممکن است فرد واقعا دست به این کار بزند. همچنین کنار گذاشتن شیشه با ایجاد افسردگی شدید می‌تواند در ایجاد افکار مرتبط با مرگ و خودکشی در ارتباط باشد.

 

منبع: دلم میخواد بمیرم !

  • ۰۳/۰۷/۱۵
  • newmiind newmiind

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی