وابستگی عاطفی به همسر به طور معمول مشکلی نداشته و حتی باعث تداوم رابطه میگردد. اما به طور کلی وابستگی ویژگی خوبی نبوده و بعد از مدتی حالت بیمارگون پیدا میکند. حتی گاهی شاهد این موضوع هستیم که در یک رابطه عاطفی، یک نفر تلاش میکند تا دیگری را به خود وابسته کند. در واقع بیشتر افراد از اینکه فردی به آنها بچسبد و تابع آنها باشد؛ لذت میبرند. اما باید بدانید که این یک لذت کوتاه مدت بوده و بعد از مدتی متوجه خواهید شد که چه اشتباهی کرده اید. چرا که در صورت بروز وابستگی بین افراد، دو نفر آسیب میبینند. از این رو بهتر است بیشتر در مورد احساس وابستگی، و تاثیر ان در روابط اطلاعات کسب کرده و در این زمینه حتما از مشاوره ازدواج تلفنی کمک بگیرید.
فهرست مطالب
- وابستگی عاطفی به همسر به چه معناست؟
- نشانه های یک وابستگی عاطفی بیمارگونه
- علت وابستگی عاطفی به همسر چیست؟
- کمبود محبت و توجه از طرف والدین
- محروم بودن از استقلال و آزادی
- تجربه خشونت و سواستفاده
- آیا من به همسرم از نظر عاطفی وابسته هستم؟
- چگونگی کاهش وابستگی عاطفی به همسر
- پیامدهای ناشی از وابستگی عاطفی به همسر
- همسرتان که به او وابسته هستید؛ چه مشکلاتی را تجربه میکند؟
- سخن پایانی
برای دریافت مشاوره در زمینه وابستگی عاطفی به همسر میتوانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
وابستگی عاطفی به همسر به چه معناست؟
شاید شما هم افرادی را دیده باشید که بعد از شروع زندگی مشترک، بسیار مطیع همسر خود بوده و به هر نحوی تلاش میکنند تا او را در زندگی خود نگه دارند. این موضوع شاید از دور زیبا به نظر برسد؛ اما اگر بیش از حد شود؛ مشکلات زیادی را برای افراد و رابطه ایجاد خواهد کرد. البته افرادی که شخصیت وابسته دارند؛ به طور کلی در هر شرایطی، حتی قبل از ازدواج نیز به خانواده و اطرافیان خود وابسته هستند و شخصیت مستقلی ندارند. در ادامه بیشتر در مورد این موضوع در ازدواج صحبت خواهیم کرد. برای آشنایی بیشتر با طرحواره وابستگی و بی کفایتی کلیک نمایید.
نشانه های یک وابستگی عاطفی بیمارگونه
زمانی که وابستگی فردی به همسرش حالت بیمارگون دارد؛ خود را به این اشکال بروز میدهد.
- نمیتوانند نبود همسر را تحمل کنند
- مسئولیت های اصلی را به همسر میسپارند
- نیاز به تایید شدن از طرف همسر دارند
- برای نگه داشتن همسر خود دست به هرکاری میزنند
- همواره تلاش میکنند تا دیگران را راضی نگه دارند
- با تحت سلطه قرار گرفتن، مشکلی ندارند
- احساس ناامنی زیادی دارند
- در تصمیم گیری دچار مشکل هستند
برای درک بهتر موضوع حتما مقاله صمیمیت زن و شوهر را بخوانید.
علت وابستگی عاطفی به همسر چیست؟
اما ریشه این وابستگی عاطفی کجاست؟ در بیشتر موارد علت وابستگی افراد، به دوران کودکی آنها برمیگردد. در این قسمت به توضیح دلایل این موضوع خواهیم پرداخت. برای اطلاع از مشکلات ناشی از ازدواج با شخصیت وابسته کلیک نمایید.
کمبود محبت و توجه از طرف والدین
یکی از اصلی ترین دلایل شکل گیری شخصیت وابسته، دریافت نکردن محبت و توجه از طرف والدین در دوران کودکی است. این افراد به دلیل چنین رفتارهایی در والدین خود دچار احساس ناامنی و اضطراب شده و همواره به دنبال فردی هستند که از نظر عاطفی آنها را حمایت کند.
محروم بودن از استقلال و آزادی
از طرفی محرمیت از استقلال و آزادی در زمینه های مختلف نیز منجر به وابستگی افراد میگردد. در واقع این افراد میآموزند که همواره به دیگران متکی شده و به قدرت تصمیم گیری خود را از دست میدهند.
تجربه خشونت و سواستفاده
از دیگر دلایل بروز وابستگی عاطفی به همسر ، تجربه خشونت و سواستفاده در دوران کودکی و یا حتی توسط همسر است. چرا که در این حالت افراد احساس ناامنی کرده و احساس آسیب پذیری میکنند.
آیا من به همسرم از نظر عاطفی وابسته هستم؟
وقتی در مورد وابستگی عاطفی صحبت میکنیم؛ منظورمان این نیست که فرد قادر به انجام هیچ کاری به تنهایی نیست. بلکه او شاید به ظاهر مستقل برسد و بتواند از پس کارهای روزمره خود برآید. اما در مورد حسی که به همسرش دارد؛ اینطور نبوده و شخصیت مستقلی نسبت به او ندارد.
گاها از زبان این افراد میشنویم که بدون همسرم نمیتوانم زندگی کنم. و یا اگر او مرا ترک کند؛ میمیرم.اگر شما هم چنین ذهنیتی نسبت به همسر خود دارید؛ پس از نظر عاطفی وابسته بوده و باید در این مورد کاری کنید. البته برای شناسایی نشانه های دقیق وابستگی، میتوانید از روانشناس نیز کمک بگیرید.
چگونگی کاهش وابستگی عاطفی به همسر
اگر احساس میکنید که بیش از حد به همسر خود وابسته هستید؛ میتوانید با استفاده از این راهکارها دوباره استقلال خود را به دست آورده و فاصله احساسی را با او رعایت کنید.
کار کردن روی احساسات: بیش از حد روی احساسات خود را تمرکز نکرده و سعی کنید به جنبه های منطقی یک موضوع نیز توجه داشته باشید.
داشتن شخصیتی مستقل: بیشتر از قبل کارهای تنهایی انجام داده و به سراغ هرکاری بروید که احساس میکنید بدون همسرتان نمیتوانید انجام دهید.
اهمیت دادن به علاقمندی های خود: سعی کنید همیشه علاقه خود را در نظر داشته و کاری کنید که خودتان دوست دارید.
هدف و تعریف خود را از رابطه بدانید: با خود فکر کنید که چرا در این رابطه مانده اید و یا از ابتدا چرا این رابطه را شروع کرده اید.
افزایش قدرت تصمیم گیری: قدرت تصمیم گیری خود را تقویت کرده و همه چیز را به دوش همسر خود نیاندازید.
داشتن حریم شخصی برای خود: حریم شخصی خود را داشته و حد و مرزهایی با همسر تعیین کنید.
علت وابستگی خود را پیدا کنید: اگر خودتان میدانید که از لحاظ عاطفی وابسته هستید؛ پس بهتر است دلیل آن را پیدا کرده و آن را درمان نمایید.
افزایش دادن فعالیت های اجتماعی خود: فعالیت های اجتماعی خود را بیشتر کرده و بیشتر با دیگران در ارتباط باشید.
پیشنهاد می شود که حتما مقاله زندگی مشترک موفق را بخوانید.
پیامدهای ناشی از وابستگی عاطفی به همسر
فراموش نکنید که وابستگی عاطفی به همسر ، میتواند مشکل ساز باشد. برخی از پیامدهایی که ممکن است در اثر این موضوع تجربه کنید؛ شامل موارد زیر میباشند.
🔽کمبود عزت نفس
🔽بیشتر شدن اضطراب و افسردگی
🔽گوشه گیری و انزوا
🔽بیشتر شدن مشکلات جسمی
همسرتان که به او وابسته هستید؛ چه مشکلاتی را تجربه میکند؟
حتی همسر نیز از این بابت خوشحال نبوده و تلاش میکند تا از شما فاصله بگیرد. برخی از احساساتی که همسر در چنین شرایطی تجربه میکند؛ شامل موارد زیر است.
- احساس محدود شدن و خفگی در رابطه
- عصبانیت و نارضایتی
- بیشتر شدن احتمال خیانت
سخن پایانی
برخی از افراد وابستگی عاطفی را با دوست داشتن اشتباه میگیرند. در صورتی که وابستگی یک ویژگی مخرب است که حتی میتواند علاقه بین افراد را نیز از بین ببرد. از این رو بهتر است نشانه های وابستگی را در خود و طرف مقابل شناسایی کرده و سعی کنید این موضوع را برطرف نمایید. کمک گرفتن از یک روانشناس در این زمینه میتواند بسیار کمک کننده باشد.
برای دریافت مشاوره در زمینه وابستگی عاطفی به همسر میتوانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
سوالات متداول
نشانه های وابستگی عاطفی به همسر چیست؟
مسئولیت ها را به همسر میسپارند؛ طاقت دوری را ندارند و…
منبع: وابستگی عاطفی به همسر
- ۰۳/۱۲/۰۲